Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. července 2024

RC Modely 7/2022 článek 7

Pro mladé i staré, RC Avia BH-7B

Robert Pajas

Ukázka z textu:

Dnes je běžné chtít mít stavbu RC modelu hotovou rychle. Nejschůdnější cestou k cíli je stavba z polystyrenu a zjednodušení předlohy, především v detailu. Vynecháme-li i povrchovku, můžeme si postavit RC model za pár dní. Navíc, přiznat barvu použitých materiálů může být svým způsobem i krásné.
Stavba
Celý model lepíme Herkulesem nebo rychleschnoucí disperzí Perfect G, která nám umožní přidržet díly v ruce do částečného zaschnutí, až drží. Budeme potřebovat fasádní polystyren nařezaný na desky 5 mm a 10 mm a blok polystyrenu o síle asi 3 cm - k sehnání je např. v dejvickém obchůdku pro architekty Modelov. Barvy jsou různé, většinou světle modrá, světle zelená, světle šedá, růžová. Celý model je v barvě materiálu s doplňky, které vystřihneme z papíru a přilepíme tyčinkovým lepidlem.
Křídlo a ocasní plochy
Křídlo vyřízneme z desky 10 mm a vybrousíme do profilu. Křídlo je určeno k posazení na trup, vzepětí je nulové. Úhel náběhu je dán výřezem v trupu - 4°. Polystyrenové je křídlo jen po závěs křidélka, kde je lišta z pevné balzy 2 x 5 mm. Křidélko je vybroušené z balzy 5 mm. Závěs křidélka je z lepicí pásky, páky řízení jsou překližkové (1 mm).

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist