Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. dubna 2024

RC Modely 10/2021 článek 8

Pro mladé i staré, RC-mini Avia BH2

Robert Pajas

Ukázka z textu:

Určitě již mnohého plastikového maketáře napadlo, jak to myslel výrobce Eduard s tou Weekend Edition. Za weekend se totiž nedá postavit nic, nebo tedy skoro nic. A představte si, že se mi skutečně povedlo postavit za weekend (dva dny!) RC polomaketku nerealizovaného projektu firmy Avia. Nadpis je tedy pravdivý. Materiál? Balza není k sehnání, tak jsem zvolil fasádní polystyren - toho je zatím dost.
Stavba
Celý model lepíme rychleschnoucí disperzí Perfect G, která nám umožní přidržet díly v ruce do částečného zaschnutí, až drží. Budeme potřebovat fasádní polystyren nařezaný na desky 2 mm a 5 mm - k sehnání je v dejvickém obchůdku pro architekty Modelov a snad i jinde. Barvy jsou různé, já mám rád ten světlemodrý. Celý model je v barvě materiálu s doplňky, které vystřihneme z plánu a přilepíme tyčinkovým lepidlem.
Křídlo a ocasní plochy
Křídla vyřízneme z desky 2 mm a prohneme na kulatině do profilu. Natvarované poloviny křídla pak posadíme každou na jedno žebro a přilepíme. Křídlo je určeno ke vsunutí do trupu, vzepětí je nastaveno na centroplánové přepážce. Půlkruhové výřezy centroplánu slouží k manipulaci s RC výbavou v trupu shora. Ocasní plochy vyřízneme z téže desky. Naznačíme dělení kormidel tužkou.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist