Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. července 2024

RC Modely 12/2015 článek 1

Interscale 2015 – Nijmegen

Pro RCM Robert Pajas; Foto: Michal Gašparín

Ukázka z textu:

V prostorné a dobře vytopené hale Jan Massinkhal uspořádal Nijmeegse Luchtvaart Club opět po pěti letech celoevropskou soutěž halových maket, tradičně nazvanou Interscale.
Organizace soutěže
Již v průběhu příprav obdržel každý potecionální účastník pozvánku a mohl se zaregistrovat předem. Na požádání dostal tipy na ubytování a mohl využít i pomoci při rezervaci. Soutěžní poplatek 52,50 € zahrnoval přihlášku libovolného počtu modelů do všech kategorií, dva obědy a jednu večeři, vše stylem švédských stolů. Navíc bylo neustále k mání pohoštění v hale, o jídlo tedy bylo postaráno. Modelů bylo zatím nejvíce, co kdy nijmegenská Massinkhal poznala.
Kategorie
Létalo se v těchto kategoriích: Kit Scale - volné makety ze stavebnic nebo podle plánků ze stavebnic, pohon libovolný; F4D „Rubber Scale“ - volné makety poháněné gumovým svazkem; F4E - volné makety poháněné elektrickým nebo CO2 motorem; Peanuts and Pistachios - malé makety na gumu s hodnocenou dobou letu; Scale Glider - makety kluzáků (prozatímní pravidla); Pylon Race - libovolné modely na gumu létající kolem čtyř svislých stuh. Ředitel soutěže Roel Lucassen byl opět výborně připraven i s celou svou rodinou a s pomocníky z klubu. Bylo velmi milé v takové rodinné a klubové atmosféře strávit dva dny nejen soutěžní, ale i společenské, neboť kdo neměl čas a klid popovídat si s kolegy z cizích zemí během soutěže, mohl tak učinit večer na společné večeři přímo v klubovně nijmegenských modelářů dekorované rozestavěnými kostrami modelů.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist