Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. října 2024

RC Modely 7/2014 článek 10

Memorial Cup 2014

Za RC Modely Petr Šulc

Ukázka z textu:

Čtvrtek 8. 5. 2014 nebyl jen dnem oslav pro všechny z nás, ale i velmi povedeným modelářským dnem, o který se postaral pořadatelský klub lodních modelářů – KLoM Brandýs nad Labem. Do roku 2009 byl Memorial Cup pořádán na Proboštských jezerech (Probošťáku) u Staré Boleslavi, od roku 2010 byla zvolena nová lokalita u Čelákovic, opět v okrese Praha-východ. Letošní ročník, již 14., se uskutečnil na hezkém rybníku Grado. Byl a je zároveň i milou vzpomínkou „in-memory“ na bývalé, a to bez nadsázky, velké lodní modeláře – pány Josefa Floriána, Zdeňka Matouška, Jiřího Vorlíčka a Zdeňka Horského, a právě proto byly i ve 14. ročníku opět vyhlášeny hned čtyři soutěžní kategorie:
Memorial Cup Josefa Floriána pro kategorie F4A junioři
Memorial Cup Zdeňka Matouška pro kategorie F4A senioři
Memorial Cup Jiřího Vorlíčka pro kategorie F2A a F4B pro modely do délky 900 mm
Memorial Cup Zdeňka Horského pro kategorie F2B, F2C a F4B pro modely s délkou nad 900 mm. Vítěz každé kategorie získává na rok putovní pohár
Tato soutěž je speciálně určena pro lodní modely kategorie NS podle pravidel NAVIGA. Soutěží se na trati, která má trojúhelníkový tvar a lodě musejí projíždět určenými brankami (vytyčenými bójkami), v profesionální terminologií pravidel NAVIGA „base line“. Soutěž je v závěru jízdy ztížena couváním modelu mezi bójky. Kdo si někdy zkoušel projet podobnou trať, tak dnes dobře ví, že nejtěžší je projet vrcholovou branku a zadokování (přistání) modelu. Závod začíná vypuštěním RC modelu lodě, která následně proplouvá stanovenou tratí. Kapitáni jsou nuceni se svými miláčky i couvat, opět samozřejmě mezi určené bójky. Po splnění i tohoto náročného úkonu navádějí své lodě zpět do cíle, kde musejí přesně zadokovat.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist