Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. července 2024

RC Modely 10/2013 článek 11

Seriál NS 2013 – můj pohled

Ivan Grňa

Ukázka z textu:

Již dvacátý ročník „Seriálu Mistrovství České republiky kategorie NS“ (lodní modeláři) skončil vyhlášením dílčích i celkových výsledků 15. září v jinolickém kempu Eden. Na stejném místě byl dvacátý ročník i zahájen, a to 17. května 2013. Také ten letošní byl tvořen pěti soutěžemi. Tři; první, druhá a pátá; se uskutečnily právě v Jinolicích, třetí a čtvrtá v ATC Podroužek Netolice. O organizaci se postarali členové klubů MK Česílko Valdice, KLoM ADMIRAL Jablonec nad Nisou a KLoM Maják Borovany. Díky jim za jejich obětavost a důkladnost, s jakou byly seriálové soutěže připraveny. Bohužel ne všichni soutěžící jejich námahu dovedou ocenit. Nejvíce připomínek mívají obvykle ti, kteří nikdy žádnou soutěž, třeba i místní, nezorganizovali. Ale takový je už svět. Jak to letos dopadlo?
Vyhlášeno bylo celkem 6 mistrů České republiky a to ve třídách: F2 A sen. - Ing. Jan Sýkora, KLoM Kroměříž F4 A jun. - Petr Zbořil, KLoM Ledenice F4 A sen. - Bohuslav Ferjančic, „Maják“ Borovany F4 B jun. - Tomáš Hlach, KLoM Ledenice F DS - Jiří Špinar, KLoM Admirál Jablonec nad Nisou NSS A - Josef Slížek, Nautilus Proboštov
Celkem startovalo ve 13 třídách 90 modelářů z 26 klubů se 129 modely. Podle mne docela slušná účast na to, jak to vypadá třeba s cenami benzínu a vůbec… Za to, že je pouze 6 mistrů republiky může ustanovení ve Sportovním řádu KLoM ČR, které praví, že aby byl vyhlášen mistr republiky musí soutěžit 5 juniorů, nebo 8 seniorů. Což v období, kdy stále více lidí sice modelaří, ale nanejvýš jedou s modelem někam na veřejnou soutěž, nebo ještě častěji akorát na louži co mají za pastouškou, jsou dost vysoká čísla. Škoda! A také je stále víc těch, co těžce nesou, že ten jejich model není ten nejpěknější, jako by na tom zas tak moc záleželo.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist