Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. července 2024

RC Modely 10/2006 článek 22

Závody v Letňanech

Pro RCM Ladislav Čech, Kykolka + Alan Tretera

Ukázka z textu:

Tak, a přišel všemi příznivci a závodníky očekávaný den! Po dlouhé letní pauze opět začal nový ročník Energizer Kyosho Mini-Z Racer Cup 2006 - 2007. Jako už téměř každoročně, uskutečnil se první závod nové sezony v rámci veletrhu Model hobby, který se konal v prostorách Pražského výstavního areálu v Letňanech (28. 9. - 1. 10. 2006).
Je skutečností, že úvodní závod je tak trošku zkouška ohněm pro všechny zúčastněné. Ať už z hlediska organizace či samotného závodění, v průběhu samotného dne není vše tak, jak jsou organizátoři a piloti zvyklí. Všeobecný ruch a děj kolem dává zabrat soustředění při závodech a nedá se příliš srovnat s už známým „domácím“ prostředím modelářského klubu „První Mini-Z Racer ČR“ ve Zlatnické ulici, kde se drtivá většina závodů během roku odehraje. To však nic nemění na tom, že i tento první závod nové sezony byl pěkně napínavý a všichni přítomní se měli na co dívat.
V už osvědčených kategoriích MR01 a MR02 (RC auta v měřítku 1:24) se na startu sešlo několik adeptů, kteří si první letošní vavříny nechtěli nechat ujít.
Potěšujícím faktem určitě bylo také několik nových tváří na startu závodů. Věříme, že se jim mezi ostatními líbilo, a budou pravidelnými účastníky. Určitě se tím zvýší konkurence a boj o první příčky tak bude ještě zajímavější. Abychom nemluvili jen obecně – hned v prvním závodu se velmi dobře ukázal nováček mezi piloty Mini-Z Lukáš Hladík, který se při svých premiérových závodech prokousal statečně až do velkého finále kategorie MR02 a ani tady nebyl tím utlačeným vzadu. A to měl auto koupené den před závodem, ve kterém byl jen tuningový motor. To je pěkná ukázka toho, že i s autem z krabice bez dalšího tuningu (vylepšení) lze vyhrávat. Nicméně osud mu v danou chvíli nepřál a Lukáše „zradila“ technika – uražený disk zadního kola. S porouchaným autem musel na chvilku do depa na opravu, a když se vrátil na trať už se mu nepodařilo nabranou ztrátu přes všechnu snahu dohnat. Dokončil tak na čtvrtém místě, což – znovu opakuji – při prvním startu není vůbec ostudný výsledek, ba naopak. Gratulujeme! Je to i určitá pozvánka pro další adepty závodů, aby se nebáli a přišli změřit síly s ostatními. Šanci určitě mají.
Máme-li jmenovat některá další úspěšná jména z úvodního závodního dne, tak mezi ně jistě patří Honza Hoskovský, který startoval v obou kategoriích a celkově se umístil na druhém místě v kategorii MR01 a na šestém v kategorii MR02. Oproti loňskému výsledku byl zřejmě trochu zklamaný loňský šampion Petr Křišťan, který se probojoval pouze do malého finále a celkově obsadil… …

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist