Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. dubna 2024

RC Modely 12/2011 článek 2

RC Modely Slow Flyer 2012 (pozvánka)

RCM

Ukázka z textu:

Vážení čtenáři RCM a příznivci halových letecko-modelářských soutěží!
Tradiční soutěž halových akrobatů, opět pod patronací redakce časopisu RC Modely a za spolupráce s vedením Střední školy, se uskuteční v sobotu 11. února 2012 ve sportovní hale Střední školy (býv. učiliště) na Zeleném pruhu v Praze 4. Tentokrát bude soutěž opravdu s důstojnou mezinárodní účastí, protože je zařazena do kalendáře CIAM FAI. Výsledky kategorie F6B (tzv. aeromuzikál – volné akrobatické sestavy létané na pilotem vybraný hudební doprovod) budou mimo jiné sloužit k výběru nejlepších 24 světových pilotů pro Světové Artistické Hry (World Artistic Games – WArtG), které se pod patronací světové letecké asociace FAI uskuteční v listopadu 2012 v Číně. Očekávána je účast pilotů z Německa, Francie, Belgie, Velké Británie, Lotyšska, Polska, Maďarska, Ruska a možná i z dalších zemí. Lze předpokládat, že mezi nejlepší světové halové akrobaty se probojují i někteří naši piloti, kteří již léta patří do evropské špičky. „Návštěvu“ této soutěže přislíbil rovněž předseda odborné komise F6 při CIAM FAI pan Guy Revel.
Sponzoři
Soutěž takového mezinárodního formátu se neobejde bez pomoci sponzorů (viz též jejich loga v záhlaví): Model Motors – generální sponzor; Pelikán – hlavní sponzor; Free Air; Hacker Model Production; HVP modell; JAS; JETI model; JR Models; Kovo Najman; Mega motor; MGM compro; MS composit; MVVS model engines; MZK servis; PM Pecka Modelář; Potensky; RC factory; Robbe Modellsport.
Kategorie
Kategorie F3P, F6B a RCEA jsou vypsány jako oficiální mistrovství České republiky. V kateg. F3Pa RCEA se soutěží v akrobatickém létání podle pravidel FAI a Sportovního řádu SMČR. Kateg. F6B již byla zmíněna. Létat se budou také tzv. Pylony, tj. rychlostní závod kolem pylonů, a také Model Air Race, soutěž v akrobacii létané mezi pylony.
PŘIHLÁŠKY
Zájemci o start se musí přihlásit na e-mail: f3p@seznam.cz maximálně do 8. 2. 2011. Je nutné se opravdu přihlásit předem a včas! Občerstvení pro startující zajištěno.
Startovné: F3P, F6B, RCEA – 300 Kč Pylony, Model Air Race – 100 Kč
Program
Soutěžící budou informováni přímo pořadatelem, pro diváky zveřejňujeme stručný program, který si lze vystřihnout a vzít s sebou.
Spojení MHD
Soutěžit se bude v hale Střední školy (býv. SOU stavební), ul. Zelený pruh č 1294/50 v Praze 4. Pro příjezd MHD lze využít metro „C“, stanice Budějovická, a dál autobusy linek 205 a 124 do stanice Zelený pruh (linkou 124 lze přijet i od „nábřeží“, ze stanice tramvají 3, 17, 21 – „Dvorce“). Tak nezapomeňte! Sejdeme se v sobotu 11. 2. 2012 na Zeleném pruhu při mezinárodní soutěži. …

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist