Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 11. dubna 2024

RC Modely 10/2006 článek 23

Testujeme BUGGY MURDER

Pro RCM A. M.

Ukázka z textu:

V minulém čísle jsme psali o tuningových dílech ELCON MODELS pro benzinové modely aut v měřítku 1:6. V tomto vydání časopisu se dozvíte něco o tom, jak jsme testovali buggy Murder při závodech M ČR v Olomouci, kde auto bylo poměrně tvrdě zatíženo po celý den, ale tak tomu většinou na závodech buggyn bývá, a to jak v rozjížďkách, tak v samotné finálové jízdě, do které se jako již tradičně probojovalo 10 nejlepších závodníků z jízd kvalifikačních.
Jak jsem zmínil výše, na model buggy 1/6 Murder od FG Modelsport jsme namontovali kompletní přední i zadní tuningovou nápravu od fy Elcon Models, jejichž veškeré díly jsou kovové (jak je vidět z fotografií), pouze tlumiče pérování jsou od fy FG Modelsport.
Minule jsme se zmínili také o tom, že jsme několik hodin model testovali a výsledek byl až překvapivě pozitivní. Ale závody jsou závody!
Takže pln očekávání nastupuji k prvním kvalifikačním jízdám. Vše funguje dobře a bez problémů, auto je malinko těžší, tím pádem však stabilnější, lépe drží stopu a přesněji se ovládá. Takže pomalu zkouším, co vše si mohu na olomoucké offroadové dráze dovolit. Také dochází k několika kolizím a nehezky vypadajícím kotrmelcům, při kterých trnu, zdali jsem přece jen něco neohnul či nepoškodil (kotouly a srážky jsou samozřejmě nechtěné a stávají se zejména po skoku na konci cílové rovinky, kde se v Olomouci jezdí rychlostí kolem 80 km/h). K mému údivu auto vše přežívá bez úhony… …

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist